Întrebări frecvente

1. Cine suntem?

De 24 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe destinate persoanelor cu venituri reduse, derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale. Lucrăm în parteneriat cu beneficiarii, voluntarii, partenerii din sectorul public și privat, societatea civilă și guvernele pentru a aduce schimbări legislative, și a construi comunități puternice și sustenabile.

Până în prezent, Habitat for Humanity România a ajutat peste 91.000 de români să aibă un cămin primitor sau să își îmbunătățească condițiile de locuit, a construit sau reabilitat 2.500 de locuințe, a construit sau restaurat 1.000 de locuințe în urma dezastrelor naturale și a instruit peste 22.000 de persoane prin campanii de reducere a riscului și răspuns la dezastre.


2. Pentru cine construim?

Construim sau reabilităm locuințe pentru familiile cu venituri reduse din România care au nevoie urgentă de o locuință decentă.

Pe lângă programul de construire a locuințelor, Habitat for Humanity România intervine în comunitățile puternic afectate de nivelul de trai scăzut, de lipsa locurilor de muncă și a infrastructurii, accesul limitat la serviciile medicale, excluziune socială și abandonul școlar în rândul copiilor. În acest timp, Habitat for Humanity România a construit de la 0 sau a reabilitat centre de integrare socială și profesională, centre de educație, centre pentru situații de urgență, și multe altele.


3. Cum pot fi voluntar virtual pentru proiectele Habitat for Humanity România?

Îți alegi un proiect Habitat pe care vrei să îl susții, îți creezi un profil de fundraiser și începi să strângi donații în contul tău. Donațiile pot fi contribuții proprii sau îți poți ruga prietenii să doneze pentru tine.

Donația recomandată pe care trebuie să o strângi este de 500 RON, cu care ne vei ajuta să acoperim o parte din costurile pentru materialele de construcții necesare la finalizarea proiectelor. Odată strânsă această sumă, ești confirmat ca voluntar virtual în cadrul proiectului pe care l-ai ales și vei beneficia și de un pachet special, oferit în semn de mulțumire din partea noastră.


4. De ce există de anul acesta posibilitatea de a fi voluntar virtual pentru un proiect Habitat?

Contextul pandemic ne împiedică să construim alături de voluntari prea curând, așa că am luat decizia de a continuaactivitățile de construire aferente proiectelor pe care le avem în desfășurare, însă fără componenta de voluntariat pe șantier, câtă vreme numărul de noi cazuri raportate de COVID-19 se situează la cote ridicate.

Implicarea și contribuțiile voluntarilor rămân în continuare foarte importante pentru stabilitatea organizației și a proiectelor pe care le derulăm. Tocmai de aceea, anul acesta, am creat posibilitatea ca cei care își doresc să ne ajute să finalizăm proiectele, să o poată face de la distanță, prin înscrierea ca voluntar virtual.